Stor uppslutning hos jubilerande jujutsuklubb

with Inga kommentarer
????????????????????????????????????
Glada lägerdeltagare samlade för ett härligt gruppfoto.

Den 7:e februari 2015 firade Höganäs Jujutsuklubb 30-årsjubileum med ett välbesökt läger lett av toppinstruktörer som soke Richard Morris, grundare av Jujutsu International, soke Jan-Erik Karlsson grundare av Svenska jujutsuskolan och Guram Kutateladze, professionell fighter.

 

Runt nittio deltagare från åtta klubbar, varav cirka tjugo barn och ungdomar lät sig tränas och inspireras under överinseende av klubbens huvudtränare Katarina Olofsson, som själv började träna mitt i livet.

– Det är 28 år sedan nu, sa hon.

 

Richard Morris, med den japanska titeln soke, var annars lägrets äldsta gäst – 79 år gammal och fortfarande fullt vital. Med en aura av odiskutabel auktoritet men samtidigt en varm glimt i ögonen undervisade han sina uppmärksamma elever i kroppens nervpunkter.

 

För att alla skulle få ut det mesta möjliga av undervisningen delades deltagarna delades upp efter ålder och bältesfärg. Passen innebar tekniker i grappling, karate och naturligtvis en hel massa jujutsu. För lägrets yngsta deltagare blev det förstås även en hel del lek, precis som det ska vara.

– Men det är fantastiskt att se barnens disciplin vid hälsnings- och avslutningsceremonin, sa en förälder. – De kan rutinen och gör exakt som de vuxna.

 

Den stora uppslutningen med deltagare från klubbar i Grästorp, Kävlinge, Svalöv, Åstorp, Lund, Göteborg och Stockholm gjorde att den ordinarie träningslokalen i Höganäs Sportcenter fick utökas med ännu en sal. Utspisningen stod Höganäs Bowling för.

– Det är otroligt smidigt att allt finns under samma tak här på Höganäs Sportcenter, tyckte en deltagare. – Vi kan till och med gå och simma efteråt.

Den goda stämningen och kamratskapet mellan olika åldrar, erfarenheter och klubbar lovordades också.

– Jag ser redan fram emot nästa gång det är läger här. Gemenskapen är påtaglig eftersom vi inte tävlar utan deltar efter bästa förmåga, tyckte en annan deltagare. – Man blir aldrig för gammal för att träna smidighet och självkänsla. Det är ju inte minst våra veteraner levande bevis på.

 

På kvällen avslutades firandet med en gemensam middag på Restaurang Bryggan i Höganäs, då bland annat klubbens grundare, dagens gästinstruktörer och klubbens sex egna instruktörer tackades för sina insatser.

 

Text: Pernilla Ringström

Foto: Peter Sandgren

 

Läs mer:

http://www.hd.se/lokalt/hoganas/2015/02/07/hur-ar-det-att-ha-30-arsjubileum/

http://www.hd.se/halla/halla-hoganas/2015/01/28/firar-30-ar-av-sjalvforsvar-med-traning/

http://hoganas.lokaltidningen.se/det-ar-lika-roligt-fortfarande-/20150203/artikler/702049803/1103

http://hoganas.lokaltidningen.se/toppinstruktorer-till-30-arsjubileum-/20150203/artikler/702049801/1103